marți, 31 august 2010

Materiale de constructii online - noul trend in constructii!

Romanii, din ce in ce mai ocupati, tind sa foloseasca din ce in ce mai mult calculatorul si internetul pentru procurarea materialelor de constructii.
Chiar daca trebuiesc invinse prejudecati generate de comanda online, acest lucru se intampla!


Haideti sa facem o comparatie intre cele 2 modalitati de procurare a materialelor de constructii:


1. Cumparaturi la magazinul preferat:
- mergem la magazin/hipermarket sa alegem marfa,
- stam de vorba cu un vanzator neinstruit care nu ne poate oferi decat niste informatii foarte vagi, care de altfel le gasim si pe etichetele produselor,
- facem plata cash
- transportam marfa la masina proprie pe care o umplem pana la refuz


2. Cumparaturi Online:
- stam comod in fata calculatorului, ne informam despre produsele dorite si le comandam
- avem la dispozitie calculatoare de costuri, simulari pentru estimarea consumului de materiale, totul facut matematic si precis
- facem plata la banca sau la sosirea marfii
- transportul este gratuit, materialele de constructii comandate ne vin direct la locatia dorita.


Avand deja un nume in lumea materiale de constructii, PAGEL SPEZIAL–BETON din Essen - Germania, binecunoscuta firma producatoare de mortare speciale, a carei productie este certificata ISO 9001. am hotarat - cu reticenta si cu neincredere - sa deschidem si magazinul online www.solmat.ro


- sunt clienti care platesc sume si de 20.000 lei in avans prin op, la primul contact cu firma noastra , neavand nici o garantie ca vor primi marfa, si totusi au incredere in sistem si sunt de acord sa plateasca in avans, stiind doar ca marfa trebuie sa le vina acasa in 1-2 zile.
- preturile sunt mai mici pentru ca nu mai exista cheltuieli cu chirie, depozit, vanzatori, paznici etc.


In concluzie, nu putem decat sa fim bucurosi deoarece mentalitatea clientului s-a schimbat, a capatat incredere in sistem si toate acestea spre avantajul dumneavoastra:
- nu mai este nevoie sa alergati la 10 magazine, sa rasfoiti 10 pliante pentru a gasi pretul cel mai convenabil
- nu mai pierdeti timpul cu aceste lucruri .


Dupa cum se observa cu usurinta din toate sursele mass media, preturile de pe online sunt mai mici chiar si decat ale unor magazine consacrate, magazine ce isi permit sa aibe preturi foarte mici datorita volumului imens de marfuri pe care il comercializeaza.









V-am convins? Vizitati-ne la www.solmat.ro !
Echipa Solmat.ro

luni, 30 august 2010

PAGEL - MORTARE SPECIALE

Societatea PAGEL ROMANIA S.R.L. , unic reprezentant si distribuitor general al produselor PAGEL SPEZIAL–BETON din Essen - Germania, binecunoscuta firma producatoare de mortare speciale, a carei productie este certificata ISO 9001. 




  De peste 30 de ani firma PAGEL SPEZIAL- BETON contribuie in mod hotarator la dezvoltarea mortarelor de subturnare si a altor mortare speciale. SISTEMUL-PAGEL-VERGUSS a devenit in acest proces, o notiune de calitate recunoscuta pe plan mondial. Paleta larga de produse, o calitate constanta a produselor si asistenta tehnica largita acordata clientilor nostri, au adus intreprinderii noastre renumele de care se bucura astazi. A livra clientilor nostri in permanenta calitatea dorita este pentru noi o datorie. Cerintelor si problemelor dumneavoastra le vom raspunde cu o consultanta tehnica corespunzatoare, cu solutionarea problemelor specifice in constructii si cu calitatea deosebita a produselor noastre. 

Piaţa materialelor de construcţii ar putea scădea cu 20%, de la 5,2 mld. euro

Piaţa materialelor de construcţii ar putea scădea cu 15-20% în acest an, de la 5,1 miliarde de euro în 2009, ţinând cont de evoluţia vânzărilor în primele luni, a anunţat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR), Claudiu Georgescu.

Anul trecut, piaţa s-a diminuat cu 28%. Potrivit sursei citate, în primele patru luni piaţa a scăzut cu 8% faţă de acelaşi interval din 2009, iar în aprilie 2010 vânzările au consemnat o creştere de 13,6% faţă de luna precedentă. Ulterior, pe fondul situaţiei politice, evoluţia pieţei a revenit pe trend descendent.
Totodată, Georgescu estimează că piaţa va continua să scadă în a doua parte a anului, cu excepţia intervalului septembrie-octombrie, când va avansa uşor, pe fondul valorificării recoltelor, care va genera o creştere a investiţiior private, în special în mediul rural.

Locuinţe pe jumătate faţă de 2009

Pe segmentul rezidenţial, reprezentantul APMCR apreciază că în 2010 nu vor fi finalizate decât 35.000-37.000 de locuinţe, comparativ cu nivelul de 61.000 înregistrat anul trecut.
"Cimentul şi corpurile de zidărie vor domina topul scăderilor, cu 25-35%, având în vederea numărul redus al autorizaţiilor şi diminuarea lucrărilor de construcţii pe toate ramurile", a spus Georgescu.
Pe de altă parte, vânzările de mortare vor avea scăderi cuprinse între 15% şi 20%, termopanele - 20%, plăcile ceramice -30%, în vreme ce învelitorile vor avea un ritm de diminuare mai scăzut.
SURSA: Mediafax

Noul ciocan rotopercutor GBH 3-28 DFR

Nou la Solmat! Profitati de noul ciocan rotopercutor GBH 3-28 DFR special conceput pentru găurire şi dăltuire, cu mandrină interschimbabilă, prindere optimă si cu 20% mai puţine vibraţii! Mai multe detalii in fisierul ataşat.

La prima vedere

Tabloul electric si circuitele

Un circuit electric este constituit din conductori (fire sau cabluri)si aparataje (prize, disjunctoare...) care sunt protejate de aceeasi siguranta sau acelasi intrerupator. O instalatie cuprinde atatea circuite cate aparate de protectie cuprinde tabloul electric, indiferent ca este vorbe de disjunctoare sau de sigurante cu cartus fuzibil.  

                                                    Schema de principiu a unui tablou electric



                                               Exemplu de instalatie electrica a unei case





Reguli ce trebuiesc respectate

         Fiecare circuit electric trebuie sa cuprinda un conductor de impamantare de aceeasi sectiune cu conductorii de faza si nul.
Un circuit de iluminat nu trebuie sa aiba mai mult de 8 puncte de utilizare
          Un circuit de prize poate cuprinde pana la: cel mult 8 prize daca este cablat la 2,5 mm si protejat printr-un disjunctor de 20A sau un port-fuzibil de 16A; pana la cel mult 5 prize daca este cablat la 1,5mm si protejat de un disjunctor de 16A
          Circuitele specializate pentru masini de gatit sau plite electrice si masini de spalat rufe trebuie protejate cu un intrerupator diferential de tip A
          Diferentialele pentru celelalte circuite specializate (masina de spalat vase, cuptor electric sau congelator, uscator de rufe sau boiler pot fi de tip A sau de tip AC)
          In general, se prevede un circuit de iluminare si un circuit de prize pentru fiecare camera.
          Un circuit de incalzire poate alimenta mai multe aparate, fara a depasi 5 aparate, cu o putere totala de 4600W

Echipamentul tabloului

          Un tablou de repartitie este compus din:
    • Dispozitivul sau dispozitivele diferentiale de mare sensibilitate (30 mA)
    • O bara de pontaj de faza (un pieptene izolat)
    • O bara de pontaj de neutru (un pieptene izolat)
    • Intrerupatoare divisionare sau sigurante de circuit cu cartus faza+neutru
    • O bara de impamantare
          Un tablou electric de asemenea poate primi si alte aparate
    • Un diferential de sensibilitate medie (de exemplu 300 mA)
    • Un intrerupator general
    • Un releu pentru functionarea boilerului cu acumulatori in orele de relash
    • Un transformator de sonerie
    • Un programator de incalzire, un optimizor de consum.
          Este recomandat sa nu se foloseasca in interiorul tabloului decat componente cu borne protejate


                           1 - Alimentarea se efectueaza pe sus cu borne de alimentare si barete izolate


                       2 - Firele de faza si nulul fiecarui circuit pleaca de la disjunctorul sau de protectie.


3 - Odata ce ati instalat tabloul, fiecare circuit este reperat si marcat pentru a facilita operatiunile ulterioare.


Tabloul electric

          Tabloul electric este instalat dupa disjunctorul de bransament si de la el pleaca toate liniile de alimentare electrica ale casei.

Montarea tabloului

          Instalarea tabloului electric se supune urmatoarelor cateva reguli:
    • Tabloul trebuie montat in interiorul casei
    • Este interzisa montarea lui in anumite locuri: in baie, in dulapuri in perete, in garderobe, deasupra sau dedesuptul unui punct de apa (chiuveta, lavoar...), deasupra unui aparat de gatit, deasupra unui aparat de incalzit, la exterior.Nu se recomanda instalarea pe scari si in toaleta. Se poate instala intr-un dulap daca acesta este corect aerisit si cu acces liber.
    • Fiecare circuit trebuie sa fie reperat pe baza unor indicatii adecvate asezate pe dispozitivul de protectie corespunzator.
    • In general, blocul de comanda si distributie prefabricat nu se livreaza cu disjunctorul de bransament. Legatura dintre disjunctor si tablou trebuie facuta prin conductori de cupru rigizi avand sectiunea de 16 mm (sau 10 mm din conductor subtire).
    • Nu se impune un sens special de utilizare a dispozitivelor de protectie (cu exceptia disjunctorului de bransament). Totusi, de obicei ele se alimenteaza pe sus. In caz contrar, este necesar sa lipiti in interiorul tabloului o eticheta pentru a semnala legaturile sub tensiune dupa deschiderea circuitului in cauza.
    • Organele de manopera ale aparatelor trebuie situate intre 1 m si 1,80 m deasupra solului.

Numarul de prize intr-o camera

    • Camere: 3 socluri de prize de cel putin 2P+T 16A
    • Sufragerie: 1 soclu de priza de 2P+T 16 A pe transa de 4 m cu cel putin 5 socluri
    • Bucatarie: 6 socluri de priza 2P+T 16 A dintre care patru deasupra suprafetei de lucru
    • Suprafete > 4 mp: 1 soclu de prize P+T (hol, debara, pivnita)
    • Cablaj prize 2,5 mm 8 socluri de prize 16 A cel mult per circuit cu protectie per disjunctor de 20A (16 a la port-fuzibil)
    • In fiecare incapere 1 punct de centru obligatoriu + dispozitiv de legatura corp de iluminat (DCL)
         In general se prevede un circuit de iluminare si un circuit de prize pentru fiecare camera.

Sectiunea conductorilor diferitelor circuite
    • Circuite de iluminare fixe: 1,5 mm
    • Circuite prize 16A: 2,5 mm
    • Boiler: 2,5 mm
    • Masina de spalat vase: 2,5 mm
    • Masina de spalat rufe sau de uscat: 2,5 mm
    • Soba de gatit sau plita electrica: 6 mm
    • Cuptor (independent): 2,5 mm
    • Incalzire pana la 2300 W: 1,5 mm
    • Incalzire pana la 4600 W: 2,5 mm

Obiective

   Incepand de acum, vom incerca sa postam cele mai interesante articole, modalitati de lucruri, oferte de pret si multe alte lucruri care va dau batai de cap atunci cand trebuie sa le faceti.
  Voi incerca sa va prezint cele mai bune oferte  referitor la calitate-pret, a sculelor electrice profesionale, dar si cele de bricolaj, utilaje second-hand sau cele de consignatie.


O zi tare !

Despre noi

 www.solmat.ro

1. De ce am aparut...

 In Romania sunt in acest moment peste 1000 de site-uri de comert electronic. Dintre acestea nu sunt mai mult de 150-200 de site-uri care functioneaza propriu-zis. Dintre cele care functioneaza propriu-zis, numai cateva zeci sunt afaceri care merg cat de cat. La o evaluare si mai atenta rezulta ca poti numara pe degete site-urile de comert on line care isi respecta intr-adevar clientii. Solmat a aparut tocmai in ideea de a rezolva deficitul de magazine virtuale serioase din Romania!
 
2. Cine suntem... 

 Solmat este un magazin online de scule electrice, scule de mana, echipamente sudura, utilaje pentru constructii, generatoare, utilaje pentru curatenie, utilaje pentru gradinarit si multe altele, conceput in asa fel incat, calitatea, pretul, seriozitatea si profesionalismul, sa se gaseasca la un loc.

3. Ce oferim... 

Confort maxim si efort minim in acelasi timp. Ne-am propus ca aceasta sa fie misiunea noastra pentru tine. Lasa-ne adresa si spune de ce ai nevoie. Lista de cumparaturi va fi singurul lucru la care trebuie sa te gindesti. De restul ne ocupam noi.  

4. Pe ce ne bazam... 

Promptitudine. Eficienta. Calitate. Incredere. Fiecare client multumit. Nu sint capitolele dintr-un manual de branding, ci lucrurile asupra carora ne concentram in fiecare zi, pentru a le transforma in realitate.

Care sunt sculele necesare lucrarilor de zugraveala si vopsitorie

Lucrările de zugrăveli, vopsitorii şi tapetări sunt lucrări de finisaje, care se execută în interiorul şi exteriorul construcţiilor de locuinţe, cu scopul de a le da un aspect decorativ, de o frumuseţe deosebită şi o armonie plăcută între culoarea îmbrăcăminţii şi destinaţia construcţiei.
      De regulă, aceste zugrăveli, vopsitorii şi tapetări sunt lucrări care se execută în continuarea lucrărilor de zidării şi tencuieli, sau se execută ori de cate ori este necesar pentru reînnoirea celor existente, după o perioadă de timp mai andelungată.

 Solmat.ro, magazinul unde poti gasi o gama variata de scule pentru zugravit !

 Pentru executarea lucrărilor de zugrăveli şi vopsitorii sunt necesare o serie de scule, din care se prezintă mai jos, cele mai uzuale, în ordinea operaţiilor de lucru :
Scule pentru prepararea compoziţiilor, care se compun din site simple, site speciale cu ochiuri sub 1 mm2 , ciururi manuale cu ochiuri peste 1 mm2, necesare pentru cernerea materialelor şi strecurarea compoziţiilor, vase pentru transportul compoziţiilor, care se compun din găleţi cu capacităţi de la 8 la 121 , precum şi alte vase pentru fierberea apei, a cleiului şi pentru păstrarea compoziţiilor în timpul lucrului.

Scule pentru pregătirea şi prelucrarea suprafeţelor suport la operaţiile de curăţire şi netezire, care se compun din perii de sarmă , din răzuitoare , din şpaclu metalic şi şpaclu cu bandă elastică din cauciuc , scule care sunt în bună parte comune cu cele de la lucrările de tencuieli.

Scule pentru finisarea suprafeţelor, cum sunt bidinelele pentru aplicarea compoziţiilor, pensulele de diferite dimensiuni şi forme (rotunde, late, cotite) pentru aplicarea vopselelor, rolele cu cilindru interschimbabil pentru vopsitorii , pieptenele pentru executarea diferitelor imitaţii .
în afară de aceste scule manuale, la aplicarea compoziţiilor de zugrăvit se mai folosesc diferite tipuri de aparate care funcţinează pe principiul pulverizării materialului, din care cel mai uzual este aparatul de zugrăvit cu funcţionare intermitentă, acţionat manual cunoscut sub numele de „Kalimax" .


Vino direct la raionul de scule de mana !

Funcţionarea aparatului Kalimax constă în pomparea aerului în rezervoru acestuia, în care s-a introdus în prealabil compoziţia de Wgtivlt. Prin pompare se crează o presiune în spaţiul de deasupra compoziţiei, pe care o obligă să treacă prmtr-un furtun de cauciuc la un pulverizator (duză), care împroşcă sub formă de particule fine compoziţia de zugrăvit.
Pentru întreţinerea şi folosirea cat mai îndelungată a sculelor specifice lucrărilor de zugrăveli şi vopsitorii se recomandă următoarele :

1. Bidinelele şi pensulele din păr natural, înainte de a fi folosite se ţin 24 ore în vase cu apă, pentru a se îmbiba bine cu apă, prin aceasta evitîndu-se căderea firelor de păr în timpul lucrului. De asemenea, după terminarea lucrărilor, ele se spală bine cu apă, se şterg cu o cîrpă uscată, iar părul se leagă cu sfoară ca să nu rămînă răsfirat după uscare.
2.Pensulele folosite la aplicarea vopselelor pe bază de ulei se spală imediat după terminarea lucrului într-un vas cu solvent (terebentină, petrosin), după care se şterg cu o cîrpă uscată.
3.Rolele, după întrebuinţare, se spală bine într-un vas cu white-spirit, terebentină, după ce au fost scoase din axul lor, apoi rolele se spală în apă călduţă în care s-a dizolvat puţin săpun,
4.Recipientele şi celelalte vase se spală, de asemenea, andată după terminarea lucrului, pentru a se evita întărirea compoziţiilor pe peretele vaselor, îngreunandu-se, astfel, curăţirea lor.
In ceea ce priveşte sculele specifice lucrărilor de tapetare, acestea vor fi prezentate la subcapitolul respectiv.

Dictionar tehnic scule electrice Bosch

SDS = sistem de prindere pentru schimbare rapida, fara cheie a accesoriilor.
SDS pro = sistem de prindere pentru ilocuirea fara cheie a discurilor de slefuit.
SDS plus = sistem de prindere pentru schimbare rapida, fara cheie a accesoriilor; pentru ciocane rotopercutoare din clasa de 2-4 kg.
SDS max = sistem de prindere pentru schimbare rapida, fara cheie a accesoriilor; pentru ciocane rotopercutoare si demolatoare incepand cu clasa de 5 kg.
Bosch Electronic = preselectia turatiei pentru adaptarea la fiecare situatie de lucru.
Constant Electronic = rezerva de putere in sarcina; turatie constanta si in sarcina.
Torque Control = preselectia fortei tangentiale pentru insurubarea uniforma a suruburilor.
Anti-rotation = intreruperea transmisiei fortei.
Brake System = frana ce reduce timpul de functionare din inertie a discului cu pana la 80%.
Kick Back Stop = frana de siguranta; protectie mai mare datorita intreruperii functionarii in caz de blocare.
Easy-Fit = fixare perfecta a hartiei abrazive cu prindere tip arici si a celei la role.
Turbo Blower = suflanta pentru vizibilitate optima asupra liniei de taiere.
Plus-clean = curatarea electromagnetica a filtruli pentru suprafete filtrante curate si capacitate de aspirare indelungata.
Vibration Control = sistem de amortizare a vibratiilor patentat de Bosch.
Auto Lock = sistem pentru inlocuirea foarte rapida, cu o singura mana a accesoriilor.
Turbo Power = putere mai mare pentru un lucru mai rapid.
Woodrazor = cutite extrem de ascutite si fixare exacta.